Sporna smjena ministra

Nikšić i Krajina podnijeli Ustavnom sudu FBiH zahtjev za rješavanje spora sa Budimirom

Uz podneseni zahtjev za rješavanje spora, kako se ističe, dostavljen je i zahtjev za donošenje privremene mjere

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar finansija Ante Krajina podnijeli su Ustavnom sudu Federacije BiH 8. januara zahtjev za rješavanje spora sa predsjednikom Federacije BiH Živkom Budimirom zbog donošenja Odluke o razrješenju federalnog ministra finansija Ante Krajine od 3. januara ove godine, rečeno je  Feni u Ustavnom sudu FBiH.

Uz podneseni zahtjev za rješavanje spora, kako se ističe, dostavljen je i zahtjev za donošenje privremene mjere.

Iz Ustavnog suda FBiH navode da je odredbom članka 16. Zakona o postupku pred Ustavnim sudom Federacije BiH  propisano da se zahtjev dostavlja drugoj stranci u postupku i određuje rok za dostavljanje odgovora na navode iz zahtjeva. Uz dostavljeni zahtjev dostavljaju se i drugi dokazi koji su priloženi uz zahtjev.

U konkretnom slučaju, zahtjev sa ostalim dokazima bit će dostavljen predsjedniku Federacije BiH radi davanja odgovora.

"S obzirom na to da je Ustavni sud Federacije zaprimio zahtjev  8. januara 2014. godine ne može se procijeniti u kom roku Sud može da donese odluku" – navela je predsjednica Ustavnog suda Federacije BiH Kata Senjak. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.