Nikšić i direktorica Ureda EBRD-a u BiH razgovarali o infrastrukturnim projektima i reformskim procesima

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastao se jučer u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa direktoricom Ureda EBRD-a u BiH Manuleom Naessl.

Fokus razgovora bio je na infrastrukturnim i projektima obnovljivih izvora energije, te javnih investicija, kao i reformskim planovima Vlade Federacije BiH, a kojima podršku može pružiti i EBRD.

Tokom susreta naglasak je stavljen na realizaciju izgradnje autoputa kroz Federaciju BiH na Koridoru Vc, kao što je dionica Poprikuše-Nemila, a među prioritetnim je istaknut i projekt izgradnje tunela Prenj.

Poseban osvrt dat je na ubrzanje izgradnje postojećih dionica, te zatvaranje finansijske konstrukcije i na preostalim dionicama autoputa.

Sastanak je bio posvećen i projektima iz oblasti energetike u koje je uključen EBRD, kao što je izgradnja buduće solarne elektrane u Gračanici, a istaknuta je i važnost podrške planovima pravedne tranzicije ka obnovljivim izvorima energije. Također, ovom prilikom razgovarano je i o podršci prioritetnim investicijskim projektima u Federaciji BiH koji uključuju putnu, željezničku i energetsku infrastrukturu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.