Nikšić-Field: Jedan od glavnih prioriteta Bh. bloka bit će borba protiv korupcije i kriminala

U SDP BiH jučer je održan sastanak predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthew Fieldom, na kome je jedna od glavnih tema bila uspostava vlasti nakon održanih općih izbora.

Predsjednik Nikšić je ambasadora Fielda upoznao sa stavovima SDP-a po pitanju pregovora oko uspostave vlasti na svim nivoima u BiH.

„Bosanskohercegovački blok, kojeg čine SDP, Demokratska fronta i Naša stranka, nastupa zajedno u pregovorima oko formiranja vlasti. Bilo da ovaj blok ostane opozicija ili bude vlast na bilo kom nivou, postoji visoka saglasnost da ćemo po svim krucijalnim političkim pitanjima nastupati zajedno. Osnovu djelovanja bloka čine zajednički interesi, poput izmjena Izbornog zakona, uvođenja elektronskog glasanja, provođenja presude Sejdić-Finci, kao i reorganizacija djelovanja Centralne izborne komisije BiH.

Također, jedan od glavnih prioriteta Bh. bloka bit će borba protiv korupcije i kriminala, koja je u prethodnom mandatu potpuno zanemarena“, naveo je Nikšić i dodao kako će glavni uslov Bh. bloka za formiranja vlasti biti usvajanje određenih zakonskih rješenja.

„Radi se o zakonima koji će poboljšati životni standard građana i koji će biti jedan od glavnih uslova za formiranje vlasti. Na ovaj način ćemo dokazati građanima da su oni i njihov interes prioritet“, rekao je Nikšić, koji se na kraju dotakao i pregovora oko formiranja vlasti u Kantonu Sarajevo.

„Kanton Sarajevo je svojevrsni test za sve stranke u pregovorima. Pregovori šest stranaka idu u dobrom smjeru i očekujemo da ćemo početkom decembra imati i konkretna kadrovska rješenja. Što se tiče SDP-a, insistirat ćemo na tome da u javnoj administraciji, javnim preduzećima i ustanovama osiguramo multietnički sastav i adekvatnu zastupljenost konstitutivnih naroda, što do sada i nije bio slučaj“, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.