Sastanak Nikšić-Ferguson: Potrebne izmjene Izbornog zakona BiH

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić u posjetu je primio britanskog ambasadora u našoj zemlji Edwarda Fergusona, a tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u BiH.

Predsjednik Nikšić je ambasadora Fergusona upoznao sa izbornim rezultatima SDP BiH na proteklim lokalnim izborima, kao i o toku dosadašnjih pregovora o saradnji i, eventualnom, zajedničkom nastupu stranaka ljevice na opštim izborima 2018. godine.

Nikšić i Ferguson su bili složni u ocjeni potrebe izmjena Izbornog zakona BiH, kako bi se smanjile sve učestalije nepravilnosti tokom izbornog procesa i poštovala izborna volja građana.

„Jedan od prioriteta SDP-a u narednom periodu jeste ujedinjenje i zajednički nastup ljevice. U toku su razgovori sa građanskim i strankama lijeve orijentacije o saradnji  u općinskim vijećima, kao i o saradnji u kantonalnim skupštinama i federalnom Parlamentu. To bi bila odlična uvertira za zajednički nastup na opštim izborima 2018. godine, na temeljima politika u kojima bi se radilo na boljoj zaštiti radničkih prava, pokretanju zaustavljenih investicija u infrastrukturne projekte i konačnoj primjeni seta antikoruptivnih Zakona“, naveo je Nikšić.

Ambasador Ferguson je na sastanku izrazio zabrinutost zbog zastoja u implementaciji reformske agende u Bosni i Hercegovini, te ponovio stav da bh. vlasti moraju prebaciti svoj fokus djelovanja sa dnevnopolitičkih na socioekonomske teme.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.