Nikšić-Đukanović: Cjelovitost i suverenitet BiH je neupitan

Danas su se u Podgorici sastale delegacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Delegaciju SDP BiH predvodio je predsjednik, Nermin Nikšić, a sačinjavali su je još i Benjamina Karić potpredsjednica SDP BiH i gradonačelnica Sarajeva, Saša Magazinović, šef kluba zastupnika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, te potpredsjednik SDP BiH i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Ivan Boban.

Delegaciju DPS-a Crne Gore predvodio je predsjednik stranke i predsjednik Crne Gore  Milo Đukanović.

Tema razgovora je bila jačanje međusobne saradnje između dvije stranke i podrška suverenitetu i pravnom poretku dvije bliske države.

Predsjednik Nikšić je iskazao zahvalnost  Đukanoviću za podršku Bosni i Hercegovini i SDP-u BiH u borbi za zaštitu cjelovitosti i suvereniteta naše države.

Sagovornici su saglasni u ocjeni da će se Bosna i Hercegovina i Crna Gora uspješno iznijeti sa nasrtajima na pravne poretke dvaju država, kako iznutra tako i iz okruženja.

Delegacije su saglasne u ocjeni da nas retrogradna politika koja je puno koštala u prošlosti i njeni akteri danas ne iznenađuju, te da je potrebno mnogo domaćinske pažnje za ukupno stanje u regionu da bi se približili zajedničkim strateškim ciljevima.

Današnji razgovori još više učvršćuju naša nastojanja i stajališta.