Nikšić: Čestitam Dan rudara, nastavit ćemo borbu za njih!

Povodom Dana rudara čestitku svim rudarima je uputio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

“Nikada, a pogotovo u današnje vrijeme, nije bilo lako obavljati posao rudara. Taj častan posao, za mnoge nezamisliv, obavljaju hiljade rudara u Bosni i Hercegovini.
Svaki njihov radni dan i silazak u utrobu zemlje nosi sa sobom rizike koje mogu podnijeti samo hrabri i časni ljudi, spremni da rizikujući živote osiguravaju egzistenciju za svoje porodice.
Mi, u SDP-u, nikada nismo, niti ćemo odustati od borbe za bolji položaj rudara, što smo dokazali i za vrijeme federalne Vlade, koju je predvodio SDP. Dokaz tome je i izuzetna podrška i saradnja koju sam imao sa Savezom sindikata radnika rudara FBiH, koji i danas tvrde da se nikada nije više brinulo za rudare i njihovu egzistenciju.
Zato odgovorno tvrdim kako će SDP i dalje raditi sve da se za rudare osiguraju bolji uslovi rada, maksimalna sigurnost i odgovarajući status.
Svim rudarima, u ime SDP BiH i svoje lično ime, čestitam Dan rudara sa željom da nikada više nijedan komorat ne doživi bilo kakvu nesreću – SRETNO!”


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu