Nikšić: BH Telecom treba da bude kao nekad Energoinvest, nema privatizacije

Federalni premijer Nermin Nikšić izjavio je danas u Sarajevu da kompanija BH Telecom treba da bude motor tehnološkog razvoja Bosne i Hercegovine kakav je nekad bio Energoinvest.

Na godišnjoj konferenciji za medije BH Telecoma Nikšić je rekao da se to posebno očekuje u procesu digitalizacije kako bi ta kompanija osigurala najmodernije tehnologije i najbolje usluge za sve građane.

– Uprava BH Telecoma će imati punu podršku Vlade FBiH da nastave sa investicijama i razvojem kompanije – poručio je Nikšić.

Istakao je da Vlada FBiH niti je imala niti ima namjeru privatizirati BH Telecom te da niko ne treba da se pojavljuje u tom prostoru.

Nikšić je podsjetio da je BH Telecom u posljednjih 10 godina kroz svoje poslovanje uplatio više od 1,5 milijardi KM u različite državne budžete i fondove, ali da to ni na koji način nije narušilo njihove investicije pa su u istom periodu uložili više od 800 miliona KM u razvoj.

Naglasio je da posebno treba cijeniti što je BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija za svo to vrijeme bio sponzor brojnih bh. reprezentacija, te sportskih i kulturnih kolektiva i manifestacija.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.