Skupovi SDP-a u Konjicu i Jablanici

Nikšić: Ako Izetbegović na TV duel ne smije doći sam, neka povede Džaferovića, Čamparu i Lukača!

Na danas održanim završnim predizbornim skupovima Socijaldemokratske partije BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, u Jablanici i Konjicu, Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je po treći put javno pozvao Bakira Izetbegovića na TV duel: „Evo već sedam dana javno pozivam predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na TV duel. Odgovora nema. Ponavljam poziv i večeras. Neka odabere vrijeme i televiziju. Neka sve odabere. Neka me pita sve što želi pitati. Ja njemu želim pred svima postaviti samo jedno pitanje.

Ukoliko ne smije doći sam, neka povede i Džaferovića, ako želi. Neka povede svog privatnog policajca Dragana Lukača i Aljošu Čamparu, ministra unutrašnjih poslova. Ako želi neka svi zajedno dođu, nemam problem sa tim. Pozivam Novalića i sve njegove ministre da, ako smiju, dođu u Konjic i ovdje kažu kako su oni spasili namjensku industriju.

Neka to kažu radnicima Igmana koji su čuvali firmu od propasti, dok mi nismo 2011. godine dali potrebnu podršku da krenu naprijed. Poručujem Novaliću i SDA da ne misle kako će im proći planovi da rasprodaju namjensku industriju. Znamo šta rade i nećemo im to dozvoliti. Nećemo dozvoliti da fabrike iz namjenske industrije završe kao Fabrika duhana Sarajevo. Nećemo dozvoliti novu pljačkašku privatizaciju. Ovu pljačku ćemo zaustaviti“, dodao je Nikšić.

Na skupovima su se obratili i Damir Šabanović, predsjednik OO SDP Jablanica, Mustafa Alikadić, predsjednik OO SDP Konjic, Aner Žuljević, nosilac liste SDP-a za Skupštinu HNK i Zoran Mikulić, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Govornici su prisutne građane pozvali da svojim glasovima omoguće SDP-u i prof. dr. Denisu Bećiroviću da promijene stanje beznađa i urušavanja državnih insititucija i da Bosnu i Hercegovinu zajedno vrate na euroatlantski kolosijek.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.