Zahtjev BiH za članstvo u EU

Nikšić – Ademović: Izvještaj Evropske komisije prepoznao napredak i iskorake Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović razgovarao je jučer sa predsjednikom Vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem.

Tema razgovora bio je Izvještaj Evropske komisije za Bosnu i Hercegovinu za 2023. godinu i obaveze koje proizilaze iz tog izvještaja da bi bila donesena odluka o početku pregovora o punopravnom članstvu Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

Tokom sastanka konstatirano je da je Izvještaj Evropske komisije prepoznao napredak i iskorake koje je Bosna i Hercegovina u ovoj godini napravila na evropskom putu, te naglašena potreba da institucije vlasti na svim nivoima koordiniraju aktivnosti i učine dodatne napore da bi se do kraja ove godine nastavilo sa usvajanjem reformskih zakona i realizirali još neki od 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o Zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji, sopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Kemala Ademovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.