Miro Lazović za Novi.ba

Nikolić i Vučić nemaju dobronamjerne odnose prema BiH

Ključ stabilne i mirne situacije u regionu je BiH, to znači da i Srbija i Hrvatska prema Bosni i Hercegovini moraju imati dobronamjernu politiku – tvrdi potpredsjednik SDP-a i bivši predsjednik Skupštine Republike BiH.

Kao čovjek koji je za vrijeme agresije na našu zemlju imao dvojaku ulogu Miro Lazović za Novi.ba tvrdi da nakon što nas je historija naučila, da susjedi nemaju dobronamjerne odnose prema BiH, potrebno je da umjesto lijepih poruka i Vučić, i Nikolić, kao i svi ostali počnu više raditi, a manje pričati.

Isto se odnosi i na bh. političare, neophodno je suspendovati neprincipijelnu politiku Milorada Dodika, ali i skrivenu Dragana Čovića.

U nastavku pogledajte kompletan intervju Mire Lazovića za Novi.ba