Saša Magazinović

Niko ne zna ko je predlagač seta zakona o akcizama

Na samom početku današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kod utvrđivanja dnevnog reda poslanici su tražlii skidanje s dnevnog reda set zakona koji se odnosi na akcize, tvrdeći da su prekršene procedure te da se razjasni ko je predlagač.

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Saša Magazinović zatražio je pojašnjenje ko je predlagač ovih zakona kako bi pri glasanju znali za šta će glasati jer, kaže, građani očekuju ishod današnje sjednice da bi znali da li će rezervoar goriva poskupiti za 10 KM i da li će biti lančanih poskupljenja.

Podsjetio je da je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić poručio da će zakoni biti razmatrani u skraćenoj proceduri, u dva čitanja, sa amandmanskom fazom, ali pred poslanicima je sada hitna procedura koja ne predviđa ovakav “put” zakona.

Formalno-pravno predlagač je Dom naroda, a ne Vijeće ministara i bilo bi dobro da se razjasni, kaže poslanik SDP-a, kako je prijedlog Vijeća ministara postao prijedlog Doma naroda koji se razmatra po hitnoj proceduri.

– Šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark napravio je mnogo kilometara za lobiranje ovog zakona. Dopredsjedavajući Doma naroda Safet Softić (Stranka demokratske akcije – SDA) je tu, ali ja bih mu rekao ‘ne sam Safete’ jer će postati zaštitno lice poskupljenja goriva i ostaloga – tvrdi Magazinović.

fokus.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.