patria/ Denis Bećirović reagovao na izjave Nikole Špirića

Niko ne smije dovoditi u pitanje opstanak države Bosne i Hercegovine

Nikola Špirić, poslanik i potpredsjednik SNSD-a je u Parlamentu BiH izrekao dva puta u toku diskusije na sjednici Predstavničkog doma da je pred BiH „izazov njenog opstanka“, piše novinska agencija Patria.

Drugi čovjek SNSD-a ovo je dva puta javno izrekao u toku rasprave o Izvještaju o radu VSTV-a, govoreći kako se pojedini prema pravosuđu odnose kao prema neželjenom djetetu.

Nakon što niko iz vladajuće koalicije nije reagirao na ove skandalozne izjave Špirića reagirao je dr. Denis Bećirović, poslanik i potpredsjednik SDP-a kazavši da je morao, radi istine, budućnosti države i zapisnika sa ove sjednice najoštrije odbaciti ovakve prijetnje prema Bosni i Hercegovini.

– Dva puta poslanik Špirić govori hoće li opstati ova zemlja ili neće. Ne može čovjek da ne reagira na to. Nema takvog izazova više, ako je i postojao prekinut je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nema hoćemo ili nećemo državu Bosnu i Hercegovinu u Ustavu jasno piše da smo opredijeljeni za nezavisnost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne znam čemu takva diskusija i takve poruke, tražim da se to nikada više ne ponovi i ne govori u ovom Parlamentu – istakao je Bećirović.