patria/ Denis Bećirović reagovao na izjave Nikole Špirića

Niko ne smije dovoditi u pitanje opstanak države Bosne i Hercegovine

Nikola Špirić, poslanik i potpredsjednik SNSD-a je u Parlamentu BiH izrekao dva puta u toku diskusije na sjednici Predstavničkog doma da je pred BiH „izazov njenog opstanka“, piše novinska agencija Patria.

Drugi čovjek SNSD-a ovo je dva puta javno izrekao u toku rasprave o Izvještaju o radu VSTV-a, govoreći kako se pojedini prema pravosuđu odnose kao prema neželjenom djetetu.

Nakon što niko iz vladajuće koalicije nije reagirao na ove skandalozne izjave Špirića reagirao je dr. Denis Bećirović, poslanik i potpredsjednik SDP-a kazavši da je morao, radi istine, budućnosti države i zapisnika sa ove sjednice najoštrije odbaciti ovakve prijetnje prema Bosni i Hercegovini.

– Dva puta poslanik Špirić govori hoće li opstati ova zemlja ili neće. Ne može čovjek da ne reagira na to. Nema takvog izazova više, ako je i postojao prekinut je potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma. Nema hoćemo ili nećemo državu Bosnu i Hercegovinu u Ustavu jasno piše da smo opredijeljeni za nezavisnost i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne znam čemu takva diskusija i takve poruke, tražim da se to nikada više ne ponovi i ne govori u ovom Parlamentu – istakao je Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.