Podrška finansijskim istražnim organima

Niko ne smije biti izuzet od kontrole poslovanja

Smatra da nadležni u Agenciji za bankarstvo treba da snose odgovornost ako bude utvrđena kakva nezakonitost u njenom radu i naglašava da time ne želi prejudicirati ičiju krivicu

Slika

Federalni premijer Nermin Nikšić, odgovarajući danas u Sarajevu na novinarska pitanja, prije nego što je dao suštinu odgovora na upit povodom ulaska Finansijske policije FBiH u Agenciju za bankarstvo FBiH, naglasio je da on nema veze s tim nalogom. 

Njega inače stalno vezuju za takve stvari, dodao je.

Smatra da nadležni u Agenciji za bankarstvo treba da snose odgovornost ako bude utvrđena kakva nezakonitost u njenom radu i naglašava da time ne želi prejudicirati ičiju krivicu, primjerice za "gledanje kroz prste" nekim bankama dok je istovremeno preovladavao rigorozan stav prema drugim.

Premijer ističe da niko ne treba da bude izuzet od kontrola poslovanja i obaveze da se ponaša zakonski, kao što nije ni Vlada, kako dodaje.

Vlada prati i ima izvještaje o radu Agencije za bankarstvo, dodao je.

Međutim, nema mehanizma – da ona i Parlament zajedno, ako ne usvoje izvještaje, mogu pokrenuti pitanje odgovornosti Upravnog odbora i menadžmenta Agencije za bankarstvo FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.