Saopštenje GO SDP BiH Tuzla

Nikakvi lični interesi ne smiju biti iznad interesa jedinstvene ljevice u Tuzli

Žao nam je zbog odluke tuzlanskog ogranka Demokratske fronte, u kojoj neće podržati kandidata Socijaldemokratske partije BiH – aktuelnog gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, jer su naše namjere bile krajnje iskrene. Nažalost, u DF-u i dalje više vide protivnike u SDP-u, nego u stvarnim političkim protivnicima iz nacionalnih stranaka, strankama desnice. Međutim, to je njihova odluka.

Također, žao nam je da se nisu izdigli iznad personalnih netrpeljivosti, koje su prisutne pogotovo kod članova SDP-a koji nisu ostvarili svoje ambicije u okviru novih demokratskih procesa i kandidiranja kroz SDP, pa nastoje to sada nametnuti kroz DF. Njima želimo dobro zdravlje i uspjeh u njihovim namjerama da zauzmu odgovarajuće pozicije na izbornim listama.

Mi i dalje ne vidimo u DF-u svoje protivnike. Nama su ključni politički protivnici nacionalne stranke desnice i učinit ćemo sve da Tuzla ostane bastion ljevice i socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini.

Jedinstvo ljevice nikada nije bilo važnije nego je sada, s obzirom da snage koje dijele BiH nastupaju složnije nego ikada. Nikakvi lični interesi ne smiju biti iznad interesa odbrane jedinstva BiH i odbrane jedinstvene Tuzle od onih koji u tajnosti dogovaraju podjelu ovog grada na dvije entičke opštine, kao što to pokušavaju uraditi sa Mostarom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.