Zukan Helez

Nikad više ne smijemo ponoviti greške SDA, koja je predala domove naroda SNSD-u i HDZ-u

Zukan Helez, potpredsjednik SDP BiH, smatra kako je današnja sjednica Doma naroda Parlamenta BiH pokazala da su se oni koji ne vole državu Bosnu i Hercegovinu ponovo ujednili i istrajni su u jednom, a to je konstantna blokada institucija Bosne i Hercegovine.

„Oni će vršiti blokade sve do trenutka kada bi predstavnici međunarodne zajednice, te svjetski politički moćnici došli do zajedničkog stava da država BiH ne može funkcionisati i da je konačno treba podijeliti na tri etničke teritorije.

Na našu žalost u zadnje vrijeme nazire se pomoć toj ideji pojedinih međunarodnih zvaničnika. Metode i načini da se dođe do tog cilja su različiti i prilagođavaju se trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Danas smo čuli velikodušnu ponudu zastupnika SNSD-a da entiteti finansiraju izbore u BiH i da se budžet ne treba usvajati, a to u posljednje vrijeme stalno ponavlja i njihov šef Milorad Dodik.

Ta ideja je vrlo opasna jer ona ima za cilj da pokaže domaćoj, a posebno međunarodnoj javnosti da su entiteti u BiH ti koji samostalno funkcionišu i da je BiH samo vještačka i privremena tvorevina koja bez entiteta ne može funkcionisati.

Zbog toga nikad više ne smijemo ponoviti greške SDA, koja je zarad nekih sitnih partikularnih i personalnih rješenja, predala domove naroda političkim subjektima koji rade za strane obavještajne službe, a konačni cilj im je raspad države Bosne i Hercegovine i pripajanje dijelova njene teritorije susdjednim državama“, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.