Saša Magazinović o Zvizdićevom “optimizmu”

Nijednom političaru se obmanjivanje naroda nije dobrim vratilo, pa neće ni ovima što nas ubjeđuju da nam je dobro

„Ono sto radi Zvizdić se zove krizno komuniciranje. Zvizdićev mjehur od sapunice koji se zove “ja ću vas uvesti u EU, samo što nisam” jučer je pukao u Strasbourgu“, kaže za Index.ba državni zastupnik Saša Magazinović.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je rekao da je više od osam godina evropski put BiH bio u potpunoj blokadi.

„Od 2008. do 2015. se nije radilo ništa, ili nije napravljen niti jedan ozbiljan iskorak na putu evropskih integracija. Mi smo iz liderske pozicije koju smo u našem regionu imali 2008. godine došli na začelje do početka 2015. godine. Ne daj Bože da je ova Strategija za Zapadni Balkan trebala biti usvojena u februaru 2015. godine jer je tada BiH bila u jako lošoj situaciji. Danas smo realizirali većinu ili skoro sve obaveze iz uvjeta. Stupio je na snagu SSP, usvojili smo Reformsku agendu i, usvojen je Mehanizam koordinacije koji je prije toga pet godina čekao na svoje usvajanje, predat je zahtjev za članstvo, prihvaćena je aplikacija, dobili smo Upitnik, Mehanizam koordinacije se u završnoj fazi pokazao potpuno uspješnim“, istaknuo je Zvizdić.

„Zvizdić pokušava skrenuti pažnju izjavama o prethodnim vlastima, u kojima je njegova stranka također učestvovala, ali ne i on, samo da ga novinari ne bi pitali zašto su on i Čović obmanjivali narod sa različitim optimističnim najavama dobijanja kandidatskog statusa.

Međutim, ovoliko potcjenjivanje inteligencije naroda se ni jednom političaru nije dobrim vratilo, pa neće ni onima koji nas evo, već nekoliko godina ubjeđuju da nam je dobro, da se narod zapošljava, da se grade nevidljive ceste, da su svi ekonomski parametri u rastu i da dalje ne nabrajam“, pojašnjava Magazinović.

index.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.