Žuljević

Nije vrijeme za rasprave, već konkretne poteze

Nije vrijeme za rasprave, već za konkretne poteze. Ko ne želi pomoći i raditi kako bi osigurao pomoć i obnovu, neka se skloni i ne pravi dodatne probleme, naveo je Žuljević u izjavi dostavljenoj medijima.

Slika

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević u povodu sjednice tog doma, najavljene za ponedjeljak, izjavio je kako se boji da se radi o nastavku politizacije i zloupotrebe nesreće koja je zadesila hiljade ljudi, a u predizborne svrhe. 

– Volio bih da griješim, ali ne vjerujem da će bilo ko na terenu imati neku korist od ovakvih rasprava. Nije vrijeme za rasprave, već za konkretne poteze. Ko ne želi pomoći i raditi kako bi osigurao pomoć i obnovu, neka se skloni i ne pravi dodatne probleme, naveo je Žuljević u izjavi dostavljenoj medijima. 

Također je podsjetio da je Vlada FBiH pripremila informaciju čim je Dom naroda to tražio, te da je ranije usvojen konkretan zakonodavni okvir, tri zakona kojim se omogućavaju konkretni instrumenti pomoći unesrećenim ljudima i najvažnije transparentnost utroška sredstava. 

-Svjedoci smo kako su nastajali poslijeratni bogataši koji su pljačkali milijarde donatorskih sredstava. Mi nećemo dozvoliti da ijedan fening završi tamo gdje mu nije mjesto. Vlada je odmah osigurala interventnu finansijsku pomoć općinama i kantonima, te osigurala instrumente pomoći privrednim subjektima putem Razvojne banke i Zavoda za zapošljavanje. Učinilo se dosta u koordinaciji sa drugim nivoima vlasti, ali je još puno posla pred nama. Zato ovo nije vrijeme za političke igre i demagogiju koju na žalost neki potenciraju. Mi ne želimo gubiti vrijeme i biti dio jalovih rasprava, jer je nama najbitnije da pomoć dođe do onih kojima je najpotrebnija, naglasio je u izjavi delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević. 

Vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH najavljena je za sutra.  Na sjednici bi trebalo da bude razmatrana informacija o pruženoj pomoći i sanaciji šteta na područjima ugroženim drugim valom poplava što su zadesile Bosnu i Hercegovinu odnosno Federaciju BiH. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.