Sarajevo

Nije vrijeme za jeftino politikanstvo

U saopštenju DF-a upotrebljene teške riječi, poput onih da čelnik SDP BiH Zlatko Lagumdžija laže bh. narode, ali i iznenađujućim radi toga što je ova stranka konačno počela reagirati na aktuelno stanje u bh. društvu

Slika

Socijaldemokratska partija BiH reakciju Demokratske fronte – Željko Komšić, vezano za nedavno održanu Donatorsku konferenciju u Briselu, smatra, u najmanju ruku, degutantnim, ali i iznenađujućim.

Iznenađujućim radi toga što su u saopštenju upotrebljene teške riječi, poput onih da čelnik SDP BiH Zlatko Lagumdžija laže bh. narode, ali i iznenađujućim radi toga što je ova stranka konačno počela reagirati na aktuelno stanje u bh. društvu, čime su napravili otklon od višemjesečne medijske strategije njihovog predsjednika – šuti, ne talasaj.

Nakon godinu i po spavanja DF-a i potpune neaktivnosti oko bilo kakvog događaja u društvu, pa čak i februarskih protesta i majskih poplava, drago nam je da su se probudili iz podužeg zimskog sna i počeli poprimati obrise političke stranke.

Još jednom podsjećamo javnost da predsjednik SDP BiH ni u jednom trenutku nije obmanjivao nikoga i da je više puta u Briselu, pa nakon toga i širom BiH, ponovio da se ne radi samo o donatorskim sredstvima, nego i o kreditnim sredstvima pod povoljnim uslovima.

Za takve izjave postoji više konkretnih dokaza, ali, kao što smo to i navikli u posljednje vrijeme od DF, takve izjave su namjerno preskočili i time pokušali obmanjivati javnost, a to je slično onome što rade nekoliko proteklih mjeseci, namjerno obmanjujući svoje simpatizere, ali i članove stranke.

Obmane se odnose i na dio saopštenja o dvadesetogodišnjem varanju bh. naroda, jer isti ti, koji su varali i izmuzli bh. narode u tom periodu, bilo da se radi o visokim predsjedničkim platama ili ministarskom bijelom hljebu, danas čine vrh DF-a.

Na kraju, SDP BiH još jednom naglašava da sada nije vrijeme za jeftino politikantstvo, jer su finansijska sredstva dobijena na Donatorskoj konferenciji u Briselu prijeko potrebna ugroženim građanima i SDP će učiniti sve da sredstva transparentno i što prije dođu do onih kojima zaista trebaju.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.