OO SDP BiH Tešanj

Nije tajna da SDA Tešanj mlade članove SDP BiH poziva u stranačko članstvo uz obećanje zaposlenja

Zapošljavanje je bitan segment društva. Zaposlenost je preduslov za stvaranje društvenog dohotka, prihoda za rješavanje pitanje stanovništva i egzistencijalne sigurnosti.
Zato, nije slučajno da je prvi prioritet na skali interesovanja građana, ali i jedan od gorućih problema u bh.društvu. Na ovom pitanju se grade izborne strategije političkih stranaka, olako obećavaju radna mjesta. Međutim, iz godine u godinu problemi se ne rješavaju.

Zapošljavanje, kod nas, je postalo sredstvo za vrbovanje u stranačko članstvo, posebno mladih. Stranke koje imaju vlast, imaju i uticaj na izvjestan broj poslodavaca, ne samo u JU i JP, te su preuzele ulogu službi za zapošljavanje.

Evidentno je i nije ni tajna da SDA mlade članove SDP BiH pozove u stranačko članstvo uz obećanje zaposlenja.
Posebno je interesantno da su na „udaru“ SDA Tešanj uglavnom članovi SDP BiH, što je još jedan od dokaza da SDA Tešanj po svaku cijenu želi da oslabi tešanjski SDP BiH, koji se istrajno zalaže za pravedniju općinu Tešanj, bez privilegija, bez nepotizma, sa jedankom šansom za sve.

Kod nekih i uspiju, iako mnogi budu izigrani ili poniženi ponudom neadekvatnog posla, pa i razočarani, ogorčeni.No, pitanje egzistencije je osjetljivo i nije se čuditi mladima što podlegnu ucjenama.
Niko nije protiv zapošljavanja mladih, ali ih na ovaj način odgajati, društveno je neprihvatljivo, nemoralno. Slažemo se da treba podržati mlade da žive dostojanstveno, od svoga rada, pomoći im u posredovanju da riješe pitanje egzistenije, ali bez ucjena i obaveze da podržavaju bilo koju političku stranku ili da imaju bilo kakvu obavezu prema posrednicima.

Mladima poručujemo da čuvaju svoje dostojanstvo i da gradimo zdravo bh.društvo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.