Nikšić

Nije jednostavno kad gradite cijeli život i onda to nestane preko noći

Premijer je istakao da je u ovom trenutku nemoguće i približno procijeniti kolika je šteta napravljena

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić nakon što je obišao Svrake u sarajevskom naselju Vogošća, uputio se u najugroženija područja u FBiH pogođena nezapamćenim poplavama.

– Razumijem tragediju ljudi, jer nije nimalo jednostavno kad nešto gradite cijeli život i onda to sve nestane preko noći. To je katastrofa. Postoje fondovi i interes svih da se pomogne ovim ljudima i da se štete saniraju – rekao je Nikšić za Fokus.ba.

Nakon Vogošće Nikšić je obišao i Olovo.

– U Olovu se situacija dosta popravila i voda polako nestaje s ulica. Raduje me to što sam vidio mladost koja je izašla da pomogne i koja radi na raščišćavanju ulica. Svi su se u državi digli da pomognu i bitno je da ove stvari ne zaboravljamo i da poslije svega nastavimo da budemo solidarni – naglasio je Nikšić.

Zbog haotične situacije u državi, sinoć je održana sjednica Vlade na kojoj je razmotrena situacija i kako će se pomoći najugroženijima.

Situacija je jednako teška u svim gradovima, ali je najviše apela za pomoć stizalo iz Maglaja, koji je doslovno pod vodom.

– U Maglaj su se uspjele probiti jedinice civilne zaštite s čamcima koje rade na spasavanju stanovništva. Formiran je i jedan istražni štab koji će sagledavati štete u najugroženijim područjima – istakao je Nikšić.

– Idemo preko Karaule i ceste su prilično prohodne. Najvažnije od svega je da se spasu ljudski životi. Nažalost, čuo sam da je jedna osoba poginula u RS-u usljed poplava i to je tragedija – kaže Nikšić.

Na kraju razgovora je istakao da je u ovom trenutku nemoguće i približno procijeniti kolika je šteta napravljena.

– Nakon što se situacija smiri svi nivoi vlasti morat će reagovati kako bi se štete sanirale – rekao je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.