Nezastarijevanje krivičnih djela iz procesa privatizacije i privrednog kriminala

Pojašnjenje pitanja

Prema postojećoj zakonskoj regulativi krivična djela iz procesa privatizacije i privrednog kriminala mogu zastariti, odnosno nakon određenog vremena počinioci ne moraju odgovarati za počinjeni kriminal, ako prethodno nije pokrenut postupak.

 

Stav SDP  BiH

Krivičnim djelima u procesu privatizacije i privrednim kriminalom uništena je ekonomija naše zemlje, a brojni građani su dovedeni na rub egzistencije. Nekadašnji privredni giganti koji su imali milionske poslove ne samo u našoj zemlji i bivšoj Jugoslaviji, nego i širom svijeta, uništeni su i rasprodati. Stoga smatramo da krivična djela iz procesa privatizacije i privrednog kriminala ne bi smjela ostati nekažnjena, odnosno tražimo da se onemogući njihovo zastarijevanje. Ljudi koji su oštetili radnike i uništili naše fabrike moraju biti izvedeni pred lice pravde.

 

Datum zadnje izmjene: 19.09.2017.

 

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.