Draško Aćimović

Nezakonito korištenje ličnih podataka građana sa interneta u svrhu manipulacije izbornim procesom

Povodom današnjeg odlaganja sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se trebalo glasati o tehničkim izmjenama izbornog zakona, reagovao je Draško Aćimović, potpredsjednik SDP-a.

“Dom naroda je, danas, otkazujući sjednicu o uvođenju kontrole izbornog procesa, definitivno zatvorio vrata legalnosti i na ponižavajući način zabranio građanima da imaju kontrolu nad vlastitim glasom. Međutim, ono što je još tragičnije je da drugi dio manipulacije izbornog procesa, a odnosi se na nezakonito korištenje ličnih podataka građana sa interneta, nije u BiH uopšte uzet u razmatranje. Evropa sljedeće godine bira novi EU Parlament i već sada se grozničavo bavi baš tim pitanjem. Već 25. maja ove godine stupa na snagu novi Zakon o zaštiti ličnih podataka u EU, a koji uključuje ekstremno visoke kazne za taj dio manipulacije prilikom glasanja. Potpuno ignorišući i prvi i drugi dio zaštite, BiH je ušla u zonu najvećeg mogućeg rizika od potpune manipulacije izbornog procesa”, izjavio je Aćimović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.