KO SDP Tuzla

Nezakazivanje skupštine je strah od gubitka skupštinske većine u TK

Kantonalna organizacija SDPBiH Tuzla smatra da vladajuća većina u Skupštini Tuzlanskog kantona predvođena SDA, DF i SD apsolutno više nema nikakvog kapaciteta da se nosi sa nagomilanim problemima u Tuzlanskom kantonu.

Brojne afere, poput optužnice protiv aktuelnog ministra unutrašnjih poslova TK Sulejmana Brkića (SD) za primanje nagrade ili drugog oblika koristi u sticaju sa krivičnim djelom  zloupotrebe položaja, predistražnih radnji u vezi sa nezakonitim izborom pojedinih članova Nezavisnog odbora Skupštine TK, nezakonitog imenovanja Upravnog odbora UKC Tuzla te unutarkoaliciona neslaganja, su argument više da aktuelna Vlada TK broji posljednje dane svog političkog postojanja.

Odluka rukovodstva Skupštine TK da ne zakazuje redovnu sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona nedvosmisleno ukazuje na strah od gubitka skupštinske većine. Jedan od razloga za nezakazivanje sjednice je i smjena ministra Brkića koja je na pomolu što bi definitvno rezultiralo međustranačkim raskolom unutar većine.

Mi u Kantonalnoj organizaciji SDPBiH Tuzla smatramo da građani Tuzlanskog kantona ne zaslužuju da budu taoci ovakve Vlade i skupštinske većine koja je zaokupirana sama sobom, posebno u vremenu kada su zdravstvo, privreda i opšte blagostanje građana Tuzlanskog kantona na koljenima.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu