Saša Magazinović

Neviđeno poniženje države i Granične policije BiH

Zabrinjavajuće loši uslovi rada Granične policije Bosne i Hercegovine potakli su Sašu Magazinovića, zastupnika Parlamentarnoj skupštini BiH i Predsjednika Glavnog odbora SDP BiH, da ova pitanje aktuelizira u parlamentarnim klupama. On traži da se javnost upozna da li postoji analiza stanja i uslova rada Granične policije, te šta je posljednjih godinu dana konkretno urađeno na unaprjeđenju graničnih prelaza i poboljšanja uslova rada Granične policije BiH.

Magazinović upozorava kako na određenim graničnim prelazima naša Granična policija nema čak ni adekvatne osnovne uslove za zadovoljavanje higijenskih i fizioloških potreba, što je neviđeno ponižavanje države i Granične policije Bosne i Hercegovine.
„Kao i ranijih godina, brojni su primjeri neadekvatnih infrastrukturnih pretpostavki, ali i nepoštivanja države i njenih obilježja kroz pocijepane i/ili prljave državne zastave. Imajući sve to u vidu, tražimo odgovor, ali i sugestiju šta Parlamentarna skupština može uraditi da se stanje značajnije poboljša“, kazao je Magazinović.
Pitanje je upućeno direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću, s ciljem da se – kako kaže Magazinović – stane uz ljude koji nose grb ove države na uniformi i preko čijih leđa se lomi nemar i zapostavljanje vlasti.

„Pri tome ne treba zaboraviti da je prema odredbama Zakona o graničnoj kontroli, Uprava za indirektno oporezivanje BiH ta koje je nadležna za izgradnju, dogradnju, obnovu, upravljanje i održavenje objekata i infrastrukture na graničnim prelazima. Pozivam predstavnike svih nadležnih institucija da ne pribjegavaju prebacivanju odgovornosti, nego da u okviru svojih mogućnosti učine sve što mogu da unaprijede stanje na graničnim prelazima. Zbog nečijeg nemara i nesposobnosti naši policajci rade u katastrofalnim uslovima. S pravom se možemo zapitati ima li uopšte kraja sramoti koju ova vlast donosi državi i njenim građanima“, ističe Magazinović.

Poslaničko pitanje Saša Magazinovića možete pogledati ovdje:

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.