Odluka o plaćama i naknadama općine Kalesija

Neviđeni bezobrazluk općinske vlasti ponovo na djelu!

U četvrtak, 31.03.2016. godine, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija je zakazao 34. redovnu sjednicu općinskog vijeća na kojoj interesna skupina vijećnika ima namjeru da usvoji odluku o povećanju plata izabranih zvaničnika u općini (načelniku, predsjedavajućem općinskog vijeća, savjetniku općinskog načelnika, općinskom pravobraniocu i sekretaru općinskog vijeća).

Gospodine načelniče i gospodo vijećnici iz interesne skupine predlažemo da pitate građane općine Kalesija kolike su njihove plate – ako ih uopšte imaju.
Predloženom odlukom općinski načelnik bi imao platu kao premijer Vlade F BiH, predsjedavajući općinskog vijeća kao predsjedavajući Parlamenta F BiH, sekretar općinskog vijeća kao sekretar Parlamenta F BiH, savjetnik općinskog načelnika kao savjetnik Premijera F BiH itd.
Po mišljenju Općinskog odbora SDP BiH Kalesija, načelnik koji je više od polovine mandata na“ bolovanju“, predsjedavajući općinskog vijeća koji radi nekoliko sati mjesečno, sekretar općinskog vijeća koji i ne zna šta mu je posao, pojedini pomoćnici i savjetnici načelnika koji svojim savjetima općinu guraju u propast uopšte ne zaslužuju platu, i po našem mišljenju zaslužuju da budu smijenjeni i da ne rade protiv građana općine Kalesija.

Nezasiti općinski funkcioneri, koji nemaju milosti, ovom odlukom žele da budu nekoliko puta vrijedniji od običnih građana koji naporno rade cijeli mjesec za 10 puta manju platu.

Da neviđeni i neshvatljivi bezobrazluk bude još bezobrazniji, u članu 9. prijedloga odluke predviđen je i „bijeli hljeb“ općinskom načelniku, predsjedavajućem općinskog vijeća i njegovom savjetniku.
Dok pod pritiskom građana, skupštine kantona i parlamenti države i federacije ukidaju takozvani bijeli hljeb, kalesijski dušebrižnici žele da načelniku i predsjedavajućem općinskog vijeća i nakon isteka mandata omoguće primanje plate u periodu od 12 ( dvanaest ) mjeseci, a načelnikovom savjetniku u periodu od 6 ( šest ) mjeseci.

Općinski odbor SDP BiH Kalesija poručuje građanima da ni u ludilu neće podržati povećanje plata nesposobnoj vlasti u Kalesiji, a ako se usvoji navedena Odluka na sjednici općinskog vijeća, pozivamo građane da masovnim protestima izraze svoje nezadovoljstvo nepromišljenim potezima nesposobne kalesijske vlasti.

Dok oni žele da povećavaju svoje plate, na Dnevnom redu sjednice je i Izvještaj o (ne)radu općinskog načelnika i Izvještaj o izvršenju budžeta općine za 2015.godinu iz kojih se najbolje vidi da u izvještajnom periodu nisu zaradili ni za topli obrok jer u Kalesiji nije ništa urađeno.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.