Nervoza vlasti i opozicije u RS brzo će splasnuti, slijede još drastičniji potezi međunarodne zajednice

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku. Kako je naveo, nalazi se u Vašingtonu odakle je poslao poruku lideru SNSD-a Miloradu Dodiku u kojoj se osvrnuo na odluku da stranke iz RS o bojkotuju rad institucija BiH, ali i neprihvatanje odluke visiokog predstavnika u BiH Valentina Incka (Inzko).

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Milorade veliki pozdrav i selam iz Vašingtona! Po ko zna koji put Milorad Dodik svoj decenijski kriminal krije iza naroda i nesposobne opozicije.

Kontrola porijekla imovine političara
Da budem iskren narod je sam kriv, sve dok bude pristajao da jede jeftini nacionalni populizam umjesto mesa živjet će kako sada živi, nažalost jako loše.

Ono što postaje tragikomično jeste tzv. opozicija doduše sastavljena od vječitih gubitnika SDS-a i PDP-a i instant opozicionara “zvijezda možeš biti ti” Nešića.

Peticija, neprihvatanje odluke Visokog predstavnika, bojkot institucija BiH su zapravo ništa drugo nego odraz nemoći i Dodika i njegove korisne opozicije, jer su potpuno svjesni da poslije odluke Visokog predstavnika više ništa neće biti isto.

Ne donosi odluka samo zabranu negiranja genocida i zločina, ona donosi i kraj negiranja države BiH i tu jeste možda najveći problem.

Kako god, ostaje žal što Incko nije dodao još i kontrolu porijekla imovine političara, to bi tek donijelo pun efekat i nervozu na maksimumu velikih nacionalih zaštitnika.

Ova nervoza vlasti i opozicije će brzo splasnuti jer slijede još drastičniji potezi međunarodne zajednice.

Pitaju što vas nema u Vašingtonu
Milorade i Špiriću trebali ste doletjeti bar na ručak u Vašington pitaju mnogi što vas nema, nit dolazite nit pišete.

Opoziciji mali savjet, imate priliku da srpski narod u BiH riješite decenijskog kriminala, ali ne ide to sa retrogradnom ideologijom i Dodikovim potrčcima koji su sebe preko noći nazvali opozicionarima dok im budžetski milioni vire iz džepova još! – napisao je Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.