Izbori za predsjednika SDP BiH

Nermin Nikšić: Ovo je velika pobjeda za SDP i Bosnu i Hercegovinu

“Pokazali smo da smo spremni realizivati i najzahtjevnije zadatke. Ovo je velika pobjeda ne samo za SDP, nego i za BiH”, kazao je Nermin Nikšić nakon što je na unutarstranačkim izborima ponovo izabran za predsjednika SDP-a BiH.

Nermin Nikšić pobijedio je u utrci za predsjednika stranke osvojivši 64 posto glasova članova i članica SDP-a BiH. Kako je saopćeno na konferenciji za mediji do sada je obrađeno 19.568 od oko 20 hiljada glasova.

Nikšić je istakao kako njegova pobjeda znači i jačanje jedinstva u SDP-u BiH.

“Niko nije poražen u utrci za predsjednika.U SDP BiH ima mjesta za sve i ovo je pobjeda SDP BiH”, kazao je Nikšić. Dodao je da predstoji rad na platformi ujedinjenja ljevice, te da jak SDP doprinosi jačanju i BiH.

“Ujedinjenje ljevice predstavlja ostvarenje sna svih onih koji sanjaju jedinstvenu i jaku BiH”, zaključio je Nikšić i dodao kako je ovo velika pobjeda socijaldemokratike u BiH.

Saša Magazinović ispred Centralne izborne komisije SDP-a BiH kazao je da je izlaznost na unutarstranačke izbore bila velika, te da je učešće u izborima uzelo 75 posto članova.

Drugoplasirani kandidat je Jasmin Imamović koji je uspio osvojiti 4689 glasova, odnosno 24 posto. Odmah iza Imamovića nalazi se Miro Lazović koji je osvojio 1243 glasova (šest posto), Emir Đikić koji je dobio 586 glasova (tri posto), te Svetozar Pudarić koji je osvojio 392 glasa (dva posto).

Magazinović je kazao kako do sada nije bilo žalbi na tok izbornog procesa. Predsjednika su birali glasači u 94 organizacije SDP-a širom BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.