Nermin Nikšić: Novalićeva vlada nastavlja 20-godišnju pljačkašku privatizaciju

Vlada Fadila Novalića nastavlja praksu koju SDA i HDZ provode 20 godina kada je u pitanju pljačkaška privatizacija, kazao je u izjavi za Avaz.ba predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić, komentirajući tvrdnje federalnog premijera da mu “nisu jasne prozivke stranka i sindikata”.

Stranački tajkuni, dodaje Nikšić, za “novac koji su pokrali od ovog naroda kupuju najvrjedniju državnu imovinu, i to po nerealno niskim cijenama, a za njima ostaje pustoš i hiljade ljudi na biroima”.

– Vidim da Novalić ovo naziva evropskom praksom, a SDP-u lijepi etiketu o tome da želimo Sjevernu Koreju. U Evropi se za ovo što rade SDA i HDZ ide na višegodišnju robiju, a nelegalna imovina se oduzima i vraća državi, a svi znamo šta se s takvima dešava u Sjevernoj Koreji. Nedavno je Novalićev stranački kolega i ujedno ministar u njegovoj vladi dobro prodao svoje privatno osiguranje za 20 miliona KM – kazao je Nikšić.

To osiguranje je, nastavlja on, višestruko manja firma po svemu u odnosu na “Sarajevo-osiguranje”, koje, kako navodi Sindikat, Vlada i Novalić žele prodati za 10 miliona!?

– Podsjetit ću premijera i njegovu vladu da je Vlada FBIH 2008. iz budžeta uložila u dokapitalizaciju “Sarajevo-osiguranja” oko 18 miliona KM, pa se postavlja pitanje: Kakvom ekonomskom računicom se danas rukovodi aktulena Vlada? Neposredna pogodba, kao metod prodaje, je najgori mogući način da se prodaje bilo koja firma, a pogotovo lider na tržištu osiguranja. Pozivam ponovo Agenciju za privatizaciju FBiH da ne provodi ovu Vladinu odluku i ne učestvuje u uništavanju državnog kapitala u “Sarajevo-osiguranju” – kazao je Nikšić za Avaz.ba.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.