Izjava

Nerin Dizdar: SDP će opet uništiti snove o Herceg-Bosni

Povodom stalnih izjava Dragana Čovića i HDZ-a BiH kojim se priziva uspostava trećeg entiteta, Nerin Dizdar, kandidat SDP BiH za Parlament BiH je izjavio:

“Razumljiva je Čovićeva nervoza i panika, jer je svjestan da poslije 7. oktobra na vlast ponovo dolaze oni koji su HDZ već dva puta izbacili iz vlasti. Svjestan je da se vraćaju oni koji su već jednom razmontirali tzv. hrvatsku samoupravu, kada su se organizatori tog neustavnog pokušaja udara dali u bijeg preko granice. Napominjem da je SDP BiH jedina stranka sa sjedištem u Sarajevu čiji predsjednik dolazi iz Hercegovine, koji je već pokazao zube Čovićevoj politici i koji sigurno neće dozvoliti da kraj koji zove svojim domom bude predmet bilo kakvog potkusurivanja.

Uz SDP, siguran sam da će Denis Bećirović kao član Predsjedništva BiH spriječiti svaku vrstu trgovine interesima građana sa juga naše domovine.

Denis Bećirović će odlučno, kao i do sada, braniti ustavni poredak naše države, promicati njen građanski ustroj u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava, čime će konačno biti stavljena tačka ne priču oko etničkih podjela i cijepanja naše domovine.”