Vojin Mijatović

Nerad, korupcija, improvizacija i odsustvo svijesti da smo servis građana će biti protjerani iz Ministarstva za razvoj, preduzetništvo i obrt FBiH

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a Bosne i Hercegovine i ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt, oglasio se na Facebooku novom objavom:

U prvih nekoliko dana od preuzimanja dužnosti ministra pokušavam da sagledam stanje i napravim plan djelovanja za mandatni period u skladu sa prioritetima iz ekspozea premijera Nikšića i programa rada nivoa Vlade.

Stanje u Ministarstvu razvoja, preduzetništva i obrta FBiH: Vidljivo stanje niskog inteziteta rada i potpuno odsustvo vizije razvoja sektora koji su u nadležnosti ministarstva.

Neadekvatna stručna i kadrovska popunjenost ministarstva.

Potpuno odsustvo instrumenata za mjerenje učinka i efekata budžetskih sredstava koja se implementiraju kroz programe ministarstva.

Niz nepravilnosti u radu ministarstva od kojih uz adekvatnu dokumentaciju neka ukazuju i na eventualnu krivičnu odgovornost u realizaciji budžetskih sredstava.

Šta slijedi u kratkom periodu: Izrada strateških pravaca te zakonskih i podzakonskih akata koji će sistemski, ali u kratkom roku dati efekte na oblast za koju je nadležno ministarstvo.

Reorganizacija rada i kadrovske promjene koje će u potpunosti promeniti intezitet rada ali i sistem odgovornosti u ministarstvu.

Sveobuhvatna interna revizija procesa i korištenja programskih linija ministarstva u cilju ispravljanja nepravilnosti i unapređenja utroška budžetskih sredstava.

Otvaranja rada ministarstva prema široj javnosti i direktni kontakt sa većim brojem potencijalnih korisnika u cilju razvoja sektora koje pokriva nadležnost ministarstva.

O svemu što radim ću kao i do sada detaljno obavještavati javnost, račun polažem samo građanima FBiH koji mi plaćaju platu.

Nerad, korupcija, improvizacija i odsustvo svesti da smo servis građana će biti protjerani iz ovog ministarstva”, naveo je Vojin Mijatović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.