Sastanak rukovodstva SDP BiH i predstavnica udruženja iz Srebrenice

Neprihvatljivo da Srebrenica ima načelnika koji negira genocid

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH, sa predsjednikom Nerminom Nikšićem na čelu, održala je sastanak sa članicama udruženja iz Srebrenice. Glavna tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u ovom gradu, nakon objave nezvaničnih rezultata izbora za načelnika Opštine Srebrenica.

Na sastanku su članice udruženja informisale predsjednika i dio rukovodstva SDP BiH o brojnim nepravilnostima i neregularnostima tokom izbornog procesa u Srebrenici.

„Zabrinute smo činjenicom da je predizbornu kampanju za Mladena Grujičića vodio Vojislav Šešelj i njegova Srpska radikalna stranka, te da su primjećene brojne nepravilnosti tokom izbora. Sve je to rezultat nacionalističke retorike iz Srbije, još prije izbora, a šlag na kraju bila je iscenirana proslava Grujičićeve pobjede. Porazno je da su na ovim izborima glasali ljudi iz Srbije, a da Srebreničani nisu imali priliku glasati za Ćamila Durakovića, koji je u svom mandatu bio načelnik svih građana Srebrenice. Načelnik Srebrenice ne može biti osoba koja negira genocid počinjen u ovom gradu, a to je upravo Mladen Grujičić“, rekla je Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja Majke Srebrenice, koja je izazila veliku zahvalnost tome što je SDP BiH bio prva politička partija koja je podržala kandidaturu Ćamila Durakovića.

Predsjednik Nikšić je na sastanku naveo da je stav SDP BiH isti kao i stav predstavnica udruženja, a to je da osoba koja negira genocid ne može biti načelnik ove opštine.

„SDP BiH je prvi iskazao jasnu i nedvosmislenu podršku Ćamilu Durakoviću, koji se tokom svog mandata trudio biti načelnik svih građana Srebrenice. Drago mi je da imamo iste stavove, jer je i za nas neprihvatljivo da načelnik Srebrenice bude osoba koja negira genocid. SDP BiH će podržati načelnika Ćamila Durakovića, članice udruženja i sve građane Srebrenice, u pravnoj borbi za utvrđivanje svih nepravilnosti prilikom izbora u Srebrenici. Očekujemo da Centralna izborna komisija i nadležne državne institucije utvrde okolnosti pod kojima su se dogodile nepravilnosti, odgovorne kazne, te da ponište i ponove izbore tamo gdje su se nepravilnosti dogodile“, dodao je Nikšić.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.