Iskazujemo punu podršku procesuiranju svih ratnih zločina počinjenih u BiH

Neprihvatljiv način na koji je uhapšen general Atif Dudaković

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine neprihvatljivim ocjenjuje način na koji su pravosudno-policijske agencije BiH izvele hapšenje generala Armije RBiH Atifa Dudakovića.

Radi se o čovjeku koji je uvijek bio dostupan, odazivao se pozivima pravosudnih i policijskih tijela BiH i koji je javno govorio da će im uvijek biti na raspolaganju.

Na ovaj način očigledno se želi dodvoriti određenim političkim centrima i snagama u BiH, ali i regiji, koji godinama vode kampanju kako bi izjednačili odgovornost Armije RBiH, sa vojskama čiji zločini su dokazani kao udruženi zločinački poduhvat pred međunarodnim, ali i sudovima u BiH.

Ratna strategija Petog Korpusa Armije BiH bila je isključivo odbrambenog karaktera i nije se zasnivala na pljačkanju, paljenju, silovanju i ubijanju nedužnih civila, niti na poticanju mržnje među narodima, o čemu svjedoči i multinacionalni sastav komande Petog Korpusa.

Pozivamo SIPA-u, Tužilaštvo i Sud BiH da pokažu maksimalnu profesionalnost, te da jednom za sva vremena zaustave dostavljanje informacija o hapšenjima „podobnim“ medijima, jer se time stvara klima potpunog nepovjerenja u njihov rad.

Iskazujemo punu podršku procesuiranju svih ratnih zločina počinjenih u BiH.

Pozivamo i sve građane BiH, koji poštuju žrtvu branilaca Republike BiH i Dudakovića, koji je jedan od simbola tog otpora, da ostanu mirni i ne dozvole da se ovaj događaj iskoristi za bilo kakve političke svrhe.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.