Sarajevo

Neopravdan prijedlog za povećanje troškova studiranja

Svaki prijedlog za povećanje troškova, a naročito studiranja, morao bi sadržavati opravdano i detaljno obrazloženje zasnovano na realnim parametrima kao i cijeniti trenutno stanje u društvu te njegovu socijalnu dimenziju.

Slika

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke smatra neopravdanim i neosnovanim najavljeno povećanje troškova školarine na  javnim visokoškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevu.

Ovakvi prijedlozi, kojima bi troškovi prvog i drugog ciklusa studiranja za pojedine fakultete, trebali biti povećani i do dva puta, pogotovo su neopravdani. Predlagači i donosioci ovakvih odluka trebali bi uzeti u obzir aktuelno stanje i ukupnu situaciju u našoj zemlji te imati u vidu da povećanje troškova školarine za studentsku populaciju dolazi u najgorem mogućem trenutku.

Prema tome, svaki prijedlog za povećanje troškova, a naročito studiranja, morao bi sadržavati opravdano i detaljno obrazloženje zasnovano na realnim parametrima kao i cijeniti trenutno stanje u društvu te njegovu socijalnu dimenziju.   

Nadamo se i vjerujemo da će akademska zajednica i kantonalne vlasti, Upravni odbor Univerziteta i Vlada Kantona Sarajevo, pokazati razumijevanje prema studentskoj populaciji i odbiti prijedlog povećanja cijena studiranja u Kantonu Sarajevo.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.