Ministrica Enda Pavić Pečenković

Neophodno nastaviti kontinuiranu saradnju s udruženjima koja okupljaju osobe s različitim vrstama invaliditeta u KS

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković sa saradinicima jučer je upriličila sastanak s predsjednikom Koordinacionog odbora udruženja osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo Fikretom Zukom.

Na sastanku je razgovarano o pitanjima koja se odnose na rad i funkcionisanje udruženja čiji članovi su osobe s različitim vrstama invaliditeta, a koja djeluju na području Kantona Sarajevo i okupljena su u ovom Koordinacionom odboru.

Razgovaralo se i o pripremi nacrta Sporazuma o saradnji Ministarstva i Koordinacionog odbora, zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo i zajedničkom obilježavanju datuma bitnih za ovu populaciju, posebno 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Prisutni su se saglasili da je neophodno nastaviti kontinuiranu saradnju s udruženjima koja okupljaju osobe s različitim vrstama invaliditeta u Kantonu Sarajevo, a sve u cilju boljeg informisanja resornog ministarstva o potrebama ove populacije i spram toga kreiranja adekvatnih politika njihove zaštite.

“Udruženja osoba sa invaliditetom su partneri Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice i Vlade KS već duži niz godina i takvu saradnju ćemo njegovati i unapređivati i u budućnosti”, istakla je ministrica Pavić Pečenković.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.