Jasmin Imamović

Neophodno je povezati najpotentniji dio BiH

Predstavnici Vlade Federacije BiH su, zajedno s gradonačelnicima i načelnicima Tuzle, Bijeljine, Brčkog, Žepča i Orašja predstavili planove izgradnje brze ceste do Beograda, povezujući pritom sjeveroistočni dio Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović kazao je da je neophodno uvezivanje najpotentnijih dijelova Bosne i Hercegovine, kao što su Tuzla, Bijeljina, Brčko i Žepče.

“Snaga je u činjenici da postoje idejni projekti, a prepreka je u načinu izvršenja tih projekata. Neophodno je provjeriti da li bismo išli na dizanje kredita ili na neki drugi način. Riječ je o povezivanju entiteta i naroda, a sjeveroistočna Bosna bi se brže razvijala”, kazao je Imamović.

Dodao je kako je neophodno da se poveže Beograd s Bijeljinom, da je Aleksandar Vučić na tome insistirao i da je to najkraći put do Beograda.

“Tako bismo povezali Sarajevo s Beogradom, preko Bijeljine, a preko Orašja bismo išli u Zagreb”, napomenuo je Imamović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kazao je da je riječ o sasvim normalnoj inicijativi gradnje autoputa i da bi taj prijedlog trebalo da bude prioritet.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.