Neophodna saradnja ljevice u BiH i regiji

Predsjednik Glavnog odbora i politički direktor SDP BiH, Saša Magazinović i Damir Mašić učestvovali su u radu godišnje skupštine Partije evropskih socijalista (PES).

U fokusu ovog godišnjeg zasjedanja posebna pažnja posvećena je krizi koja evidentno potresa Evropsku Uniju, a koja je dodatno intenzivirana odlukom građana Velike Britanije o istupanju. Odgovor evropskih socijaldemokrata se zasniva na povratku socijaldemokratskim vrijednostima sa naglaskom na mnogo više solidarnosti čiji je nedostatak evidentan u svim dijelovima svijeta, pa i u Evropi.

Posebno je potenciran položaj mladih u smislu većih budžetskih izdvajanja za edukaciju i zapošljavanje u članicama EU, ali i u zemljama koje žele postati punopravne članice. Podsjećamo da je nedavno i SDP uzeo učešće u velikoj kampanji PES-a koja je promovirala veća izdvajanja budžetskih sredstava za obrazovanje i zapošljavanje mladih ljudi.

Tokom godišnjeg zasjedanja predstavnici SDP BiH su održali niz sastanaka sa delegacijama sestrinskih stranaka iz regije i EU. Posebno su značajni bili razgovori na temu zajedničkog djelovanja ljevice, ne samo u BiH, već i u regiji. Tim povodom razgovarano je sa Sergei-om Stanishev-im, predsjednikom PES-a, kao i delegacijom Laburista Velike Britanije koju je predvodio Jeremy Corbyn. Konstatovano je da samo zajedno, uz punu saradnju sa nevladinim sektorom i akademskom zajednicom, ljevica može pobijediti sve one koji danas vladaju i grčevito se bore protiv promjena, odnosno za zadržavanje statusa quo u našem društvu. Dogovorena je podrška i saradnja po ovom pitanju, te konkretne zajedničke aktivnosti u periodu koji slijedi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.