Ernest Imamović – “Spomenik pohlepi”

Neobična odluka gradonačelnika Goražda: Neupotrebljivi čistač ulica postavit će pred gradsku upravu

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović najavio je da će pred zgradu gradske uprave kao izložbeni eksponat postaviti “Čistača ulica” kao spomenik ljudske pohlepe.

Riječ je o multifunkcionalnom vozilu koje je prije nekoliko godina nabavljeno za potrebe javnog komunalnog preduzeća “6. mart”, a koje nikada nije stavljeno u funkciju, jer je neupotrebljivo.

S druge strane njegova nabavka koštala je više od 169.000 maraka. Imamović je na društvenim mrežama objavio da je gradska uprava izvršila posljednju uplatu za nabavku vozila koje ničemu neće koristiti.

“Grad Goražde izvršio je posljednju uplatu i time u potpunosti izmirio sve obaveze, za ‘Čistač ulica’, radnu mašinu koja je nabavljena 2018. godine i koja nikad nije stavljena u funkciju zbog neispravnosti. Nabavka čistača koštala je 169.004 KM. Odlučio sam da će čuveni ‘Čistač ulica’ biti postavljen kao izložbeni eksponat ispred Gradske uprave kao spomenik ljudske pohlepe”, napisao je Ernest Imamović.

Inače, “Čistač ulica” nabavljen je za potrebe grada u mandatu nekadašnjeg gradonačelnika Muhameda Ramovića. Ramović je u ovom mandatu zastupnik NBL-a u Skupštini BPK.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.