Nema sukoba s čelnicima ustanova, za mene su svi jednaki, vršimo intenzivan nadzor nad radom

Sve zdravstvene institucije u Kantonu Sarajevo su od jednakog značaja kako za mene kao ministra tako i za pacijente, kazao je za Patriju Haris Vranić, ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo.

„Ja sam ministar u punom kapacitetu i s jednakim odnosom prema svima u KS kada je riječ o rukovodiocima zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo. Nema i neće biti nikakvih sukoba mene i nekih direktora ustanova. Ja ne poznajem termin privilegirani. Zanima me isključivo red, rad i dobrobit pacijenata u KS. Posebno je ova tema značajna zbog situacije koju trenutno živimo, a vezano za epidemiološku situaciju“, kazao je Vranić.

Posljednjih dana pojedini mediji pisali su o nekim navodnim sukobima koji će se desiti na relaciji ministar direktori zdravstvenih ustanova, ali Vranić ističe da su to proizvoljne priče zlonamjernih osoba.

„Važno je naglasiti da javnim zdravstvenim ustanovama rukovode čelnici tih ustanova, ali ministarstvo, ministar i Valda KS su ti koji određuju politiku zdravstva u KS, koju su dužni slijediti rukovodioci svih ustanova. Javne zdravstvene ustanove nisu privatna vlasništva pojedinaca, već vlasništvo svih naših građana u Kantonu Sarajevo i šire. Stoga ćemo vršiti intenzivan nadzor nad radom i zakonitošću odluka i postupanja svih ustanova u Kantonu Sarajevo, naravno s naglaskom da su sve ustanove od istog značaja“, istakao je Vranić.

Napominje da kada se to tako shvati, svima će biti lakše, a poboljšanje rada zdravstvenog sistema brže.

U razgovoru se Vranić dotakao i privatnih zdravstvenih ustanova s područja Kantona Sarajevo, nad kojima se trenutno vrši pojačan nadzor, jer je zaprimljeno mnoštvo prijava s primjedbama građana Kantona Sarajevo.

„Svi moraju raditi svoj posao“, dodao je Vranić.

Ministar je za kraj još jednom pozvao stanovnike Kantona Sarajevo da se što prije vakcinišu.

Podsjećamo, u dvorani Juan Antonio Samaranch i danas će biti održana masovna vakcinacija građana bez najave od 8 do 20 sati.

Za vikend je utrošeno 4.637doza AstraZeneca vakcina koje su bile na raspolaganju građanima. S obzirom da je bilo predviđeno 4.000 vakcina po danu, interes građana za masovnu imunizaciju nije bio na očekivanom nivou.

Moguće je da će masovna imunizacija biti i produžena s obzirom da nisu utrošene sve vakcine, a pristižu i nove količine i drugih vakcina.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.