Nermin Nikšić za portal Klix

Nema ništa protivustavno u prijedlogu o rotiranju gradonačelnika Mostara

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić poručio je s Partizanskog groblja u Mostaru da nema ništa protivustavno niti protivzakonito u ideji Bh. bloka o rotiranju gradonačelnika ovog grada.

On je kazao da nastavak sjednice na kojoj će se po treći put pokušati izabrati novi mostarski gradonačelnik neće zavisiti samo od Bh. bloka i PMP-a, već i od svih ostalih misleći na HDZ, SDA i SNSD.

“Mi smo svima ponudili priču u vezi rotirajućeg gradonačelnika. Niko ne može osporiti izabranom gradonačelniku da podnese ostavku. Ne mijenjamo Statut i ne ugrađujemo u Statut bilo šta što nije u skaldu s Izbornim zakonom“, izjavio je Nikšić.

Glasanje vijećnika SDP-a će zavisiti od stavova svih ostalih u Gradskom vijeću. Nikšić ističe da SDA i HDZ niko ne može spriječiti da realizuju svoj dogovor od prije izbora.

“Ovo je samo prijedlog rješenja gdje se stvaraju pretpostavke da svi skupa radimo na rješavanju problema u Mostaru. Ako i ne prihvate, ponašat ćemo se onako kako smo rekli. Za sada je SDA spremna na to“, poručio je.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu