Mesihović

Nema epidemije u BiH, situacija na terenu danas bolja

U područjima u kojima dozvoljava situacija nakon mehaničkog čišćenja vrši se dezinfekcija, nakon čega ide dezinsekcija i deratizacija. U tom cilju, istakao je Mesihović,

Slika

Na osnovu najnovijih informacija s terena u Bosni i Hercegovini nema nikakvih naznaka pojave epidemije, rekao je federalni ministar zdravstva Rusmir Mesihović u izjavi za Agenciju FENA. 

U područjima u kojima dozvoljava situacija nakon mehaničkog čišćenja vrši se dezinfekcija, nakon čega ide dezinsekcija i deratizacija. U tom cilju, istakao je Mesihović, Federalno ministarstvo zdravstva vrši intenzivne razgovore sa zemljama Evropske unije da bi se osigurala sredstva za dezinsekciju, odnosno provođenje mjera za smanjenje i uništavanje štetnih vrsta insekata koji prenose uzročnike zaraznih bolesti, među kojima su žohari, mravi, muhe, buhe, ose, stršljeni, obadi, komarci, krpelji, žižci, brašnari, moljci…

 – O tome već razgovaramo s Ministarstvima zdravstva Hrvatske i Slovenije – kaže Mesihović. 

Također, naglašava da se nastavljaju aktivnosti Federalnog ministarstva zdravstva u smislu održavanja redovnih sjednica kriznog štaba i pres-konferencija. 

– Situacija se koliko-toliko smiruje. Dakle, nestabilna je situacija, ali je pod kontrolom više danas nego što je bila jučer – naglasio je u izjavi za Agenciju  FENA ministar Mesihović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.