Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za Dnevni avaz

Neka se SDA pita što niko neće s njima

Opozicione stranke, pet mjeseci prije izbora, pokazale su jedinstvo, a, prema riječima predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića, na to su ih primorali ukupna situacija u državi i pokušaji njenog urušavanja.

Ranjiva i slaba

Ipak, ključnim faktorom smatra sve teži položaj građana.

– Okupili smo se svjesni da moramo prevazići međusobne razlike i sve snage usmjeriti na očuvanje i obnovu Bosne i Hercegovine – ističe Nikšić.

Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je ujedinjenje opozicije odraz snage SDA daleko je od realnosti, kaže Nikšić te dodaje da je odluka donesena zbog činjenice da je država izuzetno ranjiva i slaba i da nikada prije nije bila izložena takvom unutrašnjem rušenju, blokadama i paralizi kao u ovom mandatu SDA – HDZ – SNSD.

– Pri tome bi se gospodin Izetbegović trebao upitati zašto niko neće s njima, a najmanje pola okupljenih stranaka imalo je takvu ponudu. To što nemaju političke saveznike pokušavaju kompenzirati još drastičnijim i otvorenijim korištenjem javnih preduzeća i resursa u stranačke svrhe – dodaje Nikšić.

Dižu glas

Nikšić podsjeća da jedino BiH nije imala nikakav odgovor na pandemiju ili migrantsku krizu, da je samo u BiH moguće da se na istoj sjednici Parlamenta obore tri zakona nužna za pristupanje EU.

– Izbori ih ne zanimaju niti posebno dižu glas protiv blokade finansiranja izbora, jer njima trenutno stanje haosa svima zajedno odgovara. Zajedno ih moramo mijenjati i spriječiti njihovo daljnje iživljavanje nad ljudima i državom – ističe Nikšić.

Najteža kriza od rata

Kaže da je BiH u dugotrajnu blokadu i najtežu krizu od rata dovela upravo SDA biranjem kandidata SNSD-a i HDZ-a u Dom naroda BiH.

– Kriza je teška i duboka, ali vjerujem da postoji izlaz i, zajedno s našim partnerima, imamo opsežan plan kako izvesti BiH iz krize u koju su je uve Reakcije predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na odluku lidera opozicije, a pogotovo njegovu izjavu da je ujedinjenje opozicije odraz snage SDA, Nikšić smatra potpuno suprotnom i tvrdi da je odluka donesena zbog činjenice da je država izuzetno ranjiva i slaba – dodaje Nikšić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.