Saša Magazinović

Neka odgovore na pitanje zašto radnik u BiH ne može živjeti od svog rada i gdje je tih 100.000 radnih mjesta

O gorućem problemu iseljavanja mladih iz BiH, koji bježe u inostranstvo u potrazi za boljim životom, prema mišljenju većine poslanika treba raspravljati u parlamentu BiH, ali konkretnih rezultata ni na taj način neće biti i samo će se međusobno prepucavati.

Prema podacima nevladinog sektora, u protekle dvije godine iz BiH se iselilo više od 150.000 ljudi. O ovome bi na nekoj od tematskih sjednica uskoro trebalo da raspravlja Predstavnički dom BiH.

Saša Magazinović, poslanik SDP BiH, ističe da je ovo ključna tema o kojoj se treba raspravljati i da je pravo mjesto Parlament BiH.

“Podaci jesu alarmantni i razumljivo je što neki ne žele da se o tome govori, jer tu odgovornost pokušavaju skinuti sa sebe izjavama da su to globalni svjetski trendovi. Neka odgovore na pitanje zašto radnik u BiH ne može živjeti od svog rada i gdje je tih 100.000 radnih mjesta, neka kažu da je to u inostranstvu”, poručio je Magazinović.

Nezavisne novine

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.