GO SDP Mostar

Neka Koalicija za Mostar dokaže da ima podršku 15 vijećnika

Iz Gradske organizacije SDP Mostar odgovorili su na poziv Bh. bloku i PMP-u na pregovore o formiranju koalicije i uspostavu vlasti u Mostaru.

S obzirom na nove pozive na navodne pregovore iz tzv. Koalicije za Mostar, što je u stvari novi igrokaz mostarske SDA pod vodstvom Salema Marića ovim putem vam poručujemo da je SDP spreman sjesti na isti stol i voditi razgovore o eventualnoj podršci vašem kandidatu pod sljedećim uslovima”, kaže se na početku odgovora SDP-a.

Oni dalje navode da “pošto je vašim jučerašnjim ponašanjem sada za izbor mostarskog gradonačelnika, koji nije iz HDZ-a, potrebno 18 umjesto 17 ruku poručujemo da se SDP-u javite kada skupite 15 potpisa podrške vašem kandidatu”.

“Osim ovoga očekujemo da javno prihvatite, prije dolaska na sastanak s 15 potpisa, ove uslove”, kaže iz SDP-a te navode:

– 4 vijećnika da Koalicije za Mostar odmah da vrate mandate (Kljako, Šuta, Marić i Nazdrajić);
– javno glasanje za izbor gradonačelnika nakon promjene Statuta kako smo jučer i tražili, a vi odbili;
– odluka o zatvaranju Uborka;
– odluka o zabrani gradnje MHE;
– momentalno povlačenje tužbe protiv Udruženja građana “Jer me se tiče”;
– zahtjev Tužilaštvu da izuzme dokumentaciju vezanu za gradnju kolektora;
– revizija gradskih finansija od 2012. do 2020. godine.
– Rješavanje pitanja Ostalih kroz Statut Grada Mostara na isti način kao što je slučaj sa konstitutivnim narodima;
– Smjena svih direktora preduzeća u vlasništvu grada.

“Nakon jučerašnjeg ponašanja predstavnika Koalicije za Mostar u Gradskom vijeću jedini način da SDP sjedne s vama za isti stol jesu gore navedeni uvjeti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu