Neka Džaferović objasni građanima zašto je SDA izabrala Dodikovog Puzigaću umjesto zlatnog ljiljana Armije RBiH

Nastavljajući turneju po BiH, mimo zvanične izborne kampanje, Šefik Džaferović odlučio je umjesto o sebi i programu koji nudi, govoriti o SDP-u i to potpune neistine i falsifikate. To ne čudi,  jer niti ima šta reći o sebi, a programa ni on ni SDA nikada nisu ni imali.

Podsjećamo Džaferovića da je upravo SDP-ova Vlada donijela jedini zakon o igrama na sreću koji je u FBiH usvojen. SDA je imala čak pet mandata i pet Vlada u čijem periodu vladanja, to nikada nije uradila. Sve to vrijeme njihov strateški partner bio je i ostao HDZ koji blokira svaki pokušaj da se kladionice dodatno oporezuju.

Umjesto što svog trodecenijskog strateškog partnera i njegove interese lažno fakturiše SDP-u, Džaferoviću bi bolje bilo da objasni kako i zašto je glasovima SDA na mjesto potpredsjednika Doma naroda FBiH izabran Drago Puzigaća iz SNSD-a?

Zašto je SDA izglasala Dodikovog Puzigaću pored zlatnog ljiljana Armije RBIH iz SDP-a? Zašto je SDA, zajedno sa HDZ-om, sedam mjeseci blokirala mogućnost da se zakon o izbornim jedinicama uopšte razmatra u Parlamentu FBIH. U tom periodu bi bilo dovoljno vremena da se blokade HDZ – SNSD otklone?

Neka Džaferović na svojoj parapredizbornoj turneji ponudi odgovore građanima na ova pitanja, jer upravo oni plaćaju cijenu političkog sljepila njega i njegove SDA. Jasno nam je da Džaferoviću i SDA ne preostaje ništa drugo nego da iznose neistine o SDP-u, jer moraju bježati od istine o sebi.

Mi ćemo i dalje nastaviti sa iznošenjem istine o promašajima SDA,  koji su svima poznati i čije posljedice svi zajedno trpimo.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.