Nejednak tretman osoba s invaliditetom

Pojašnjenje pitanja

Na području Federacije Bosne i Hercegovine je prisutna konstantna diskriminacija lica sa invaliditetom.  Invalidi u Federaciji Bosne i Hercegovine imaju nejednak tretman u zavisnosti od uzroka njihovog invaliditeta, što je neprihvatljivo prema relevantnim međunarodnim instrumentima i Zakonu o zabrani diskriminacije.

 

Stav SDP BiH

SDP je protiv bilo kakve diskriminacije i nejednakosti osoba s invaliditetom po osnovu nastanka invaliditeta. Potrebno je da se svi zakoni, koji tretiraju pitanja invaliditeta i koji su od značaja za lica sa invaliditetom u buduće donose u skladu sa UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom i drugim dokumentima relevantnim za oblast invalidnosti. Potrebe osoba s invaliditetom su iste bez obzira na uzrok invaliditeta.

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.