Lagumdžija:

Neimplementacija Sejdić-Finci bolja od dezintegracije BiH

On je izrazio uvjerenje da će izbori biti održani u oktobru ove godine, te dodao da će se tek krajem marta sa sigurnošću moći reći da li će to biti po postojećem Izbornom zakonu ili po nekom izmijenjenom koji će uvažiti presudu Sejdić-Finci.

Slika

Kod nekih od lidera političkih stranaka u BiH postoji volja da se napravi korak naprijed u implementaciji presude u predmetu Sejdić-Finci na sutrašnjem sastanku sa visokim komesarom za proširenje EU-a Štefanom Fuleom, rekao je danas novinarima lider Socijaldemokratske partije BiH i ministar vanjskih poslova Zlatko Lagumždija, prenosi Anadolu Agency.

"Fule je na određeni način dužan da pokuša da privede kraju ono što je do sada rađeno. Ja vjerujem da to zavisi i od Fulea i njegovih pregovaračkih i drugih umijeća, ali isto tako zavisi i od volje domaćih partnera da se dođe do rješenja. Nadam se da će Fule doći sa nekim konsolidovanim prijedlogom rješenja, u kojem će konačno svi izaći sa nečim što je viđenje Evropske komisije i Fulea šta je najbolje za sve nas", rekao je Lagumdžija.

Dodao je da svi koji spekuliraju da bi se ovim opstrukcijama mogli odgoditi izbori, "ili nemaju pojma ili imaju planove koji su mnogo mračniji od toga".

On je izrazio uvjerenje da će izbori biti održani u oktobru ove godine, te dodao da će se tek krajem marta sa sigurnošću moći reći da li će to biti po postojećem Izbornom zakonu ili po nekom izmijenjenom koji će uvažiti presudu Sejdić-Finci. 

"Mislim da imamo još vremena da dođemo do implementacije. Ali, bolje je da ne dođemo do implementacije presude, nego da presuda znači uvod u dalju dezintegraciju BiH i suštinsko udaljavanje od Evropske unije. Za nas je presuda Sejdić-Finci prije svega pitanje unutarnje transformacije zemlje, pa tek onda integracija BiH u EU", kazao je Lagumdžija, dodavši da je BiH u EU moguća samo kao integrirana zemlja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.