Nedžla Greda: Budimo korektivni fatkor prvo sebi, pa tek onda društvu

Prvenstveno me interesuje odakle Nedžla Greda u SDP BiH i politici ?

Od mog polaska u srednju školu počela sam se aktivirati u lokalnoj zajednici kroz učešće u različitim projektima i članstvom u nevladinim organizacijama. Sa 16 godina sam prvi put došla na sastanak Foruma mladih SDP BiH zajedno sa nekolicinom prijatelja. Atmosfera mi se svidjela, a i sama činjenica da dolazim iz porodice koja je uvijek težila i usmjeravala nas na borbu za multietničku BiH, je učinila sve da u SDP-u i ostanem.

Šta te je navelo da se aktivno uključiš u politiku i budeš na listi za prošlogodišnje Lokalne izbore?

Posljednje dvije godine sam već bila aktivnija u političkom djelovanju, postala sam politički sekretar svoje općinske organizacije, te članica Glavnog odbora SDP BiH. Smatram da je moja odluka da budem na listi, bila sasvim logičan sljed mog prethodnog djelovanja u javnom životu. Iako sam apsolventica Mašinskog fakulteta, želja za djelovanjem u drugačijem polju od matematike i brojeva mi je uvijek bila primamljiva i htjela sam da se okušam u tome. Uvijek sam smatrala da su izbori jedini pravi pokazatelj nečijeg rada i zalaganja, iz tog razloga sam željela da se stavim na test svojim sugrađanima.

Test si položila i postala najmlađa vijećnica OV Visoko. Kako planiraš iskoristiti ukazano povjerenje svojih sugrađana u naredne četiri godine?

Na svom prvom obraćanju, poslije polaganja zakletve, istakla sam da ću se najviše zalagati za potrebe mladih. Svojim inicijativama i djelovanjem u općinskom vijeću ću nastojati da pamet, sposobnost i potencijal koji imamo, ne pustimo u bijeli svijet. Da naši najvrijedniji dobivaju priznanja od svog grada za postignuti uspijeh, da se na volonterski rad ne čeka godinama, nego da se odmah po završetku školovanja dobije. Našim sportistima obezbijediti kvalitetne terene i dobre uslove za treninge, a naši umjetnici da budu priznati prvo od strane nas pa tek onda ostalih.

Za kraj, šta bi preporučila mladim ljudima?

Ja bih samo svima nama savjetovala da se problemi ne rješavaju lajkom na Facebook-u, komentarisanjem, ismijavanjem, gledanjem sa strane i ne preuzimanjem odgovornosti. Da bismo mijenjali stvari koje nas bole u Bosni i Hercegovini, prvo moramo biti korektivni faktor sebi pa tek onda društvu. Vjerujem da ukoliko bi svako od nas uzeo učešće u pronalasku rješenja za probleme koji nas tište, sve bi bilo puno bolje i ljepše. Nas mladih ima toliko da možemo sebi izabrati člana Predsjedništva BiH i kvalitetne političare , a da ne govorim o ostalim moćima koje posjedujemo. Budimo dio rješenja!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.