Nedžad Zukanović

Rođen 1972. godine. Osnovnu školu završio u MZ Hripavci – Krasulje, a srednju muzičku školu u Bihaću. Pedagoški muzički fakultet završio u Mostaru. Godine 1995. zaposlio se u Osnovnoj školi Ključ, kao nastavnik muzičkog vaspitanja. Aktivan član MZ Krasulje, gdje je dao veliki doprinos u izgradnji infrastrukture. Političku karijeru započeo u Stranci Za BiH, te je bio i vijećnik Općinskog vijeća Ključ.

Od 2009. godine član je OO SDP Ključ, gdje je obnašao funkciju predsjednika OO SDP-a Ključ. Na općim izborima 2010. godine, zadobio povjerenje i dovoljan broj glasova, te postao zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Član velikog broja društava i organizacija, član IZ – Medžlis Ključ, KUD-a Stari grad – Ključ, Lovačkog društva „Srna Grmeč“ Ključ i mnogih drugih.

Na lokalnim izborima 2012. godine dobio je veliku podršku svojih sugrađana i postao načelnik ove općine. Kroz svoj prvi mandat svim građanima je pristupao jednako, bez razloga ko su i odakle dolaze. Uspio je uraditi dosta projekata za općinu Ključ, a u planu su i novi, kako bi ova ova sredina i dalje bila prepoznatljiva kao sredina dobrih i radišnih ljudi.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu