Povjereništvo KO SDP TK

Nedžad Šečić, Indir Deliomerović i Enir Šakić isključeni iz SDP BiH

Na nedavno održanoj press konferenciji Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke u TK konačno su popadale maske sa glava svih onih, koji kao produžene ruke Bijedića i Delića žele, rušeći SDP BiH, doći do njihovih zacrtanih ciljeva.

Kada toj ekipi u svakoj od do sada provedenih faza rušenja SDP BiH ne ide onako kako su planirali i kako su javno govorili (na press konferenciji nisu se pojavili „svi njihovi“ a i procjene im po organizacijama nisu ni blizu onog što su govorili) nastavljaju sa svojim prljavim zamislima i u saradnji sa SDA na neke druge načine doći do cilja.

Tako su Bijedićevi i Delićevi saigrači iz Gradačca pokušali oboriti SDP-ovu vijećničku većinu u Gradskom vijeću ali im to nije uspjelo, jer i u Gradačcu je za razliku od njihovog procjena SDP BiH mnogo stabilniji, čvršći i jedinstveniji.

Zbog aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla briše iz evidencije članova SDP BiH Šećić Nedžada, predsjednika Gradske organizacije SDP BiH Gradačac, Šakić Enira predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Deliomerović Indira, vijećnika u Gradskom vijeću Gradačac.
Gradski odbor i Predsjedništvo SDP BiH Gradačac nastavljaju sa redovnim planiranim aktivnostima a Odlukom Povjereništva KO SDP BiH Tuzla koju će potvrditi i Gradski odbor Gradačac, organizaciju do održavanja Konferencije će voditi Selimović Mehmed, potpredsjednik gradske organizacije.