Korać:

Nedostatak glasačkih listića upućuje na tzv. bugarski voz i izborne prevare!

Korać je u svom obraćanju pozvala CIK da iskoristi sve zakonske mehanizme kako bi pravovremeno reagovali po pitanju uočenih i prijavljenih neregularnosti na glasačkim mjestima

Slika

U prvom obraćanju javnosti nakon zatvaranja biračkih mjesta, potpredsjednica SDP BiH, Lidija Korać zahvalila se glasačima koji su iskoristili svoje biračko pravo i izašli na izbore, ali i izrazila žaljenje zbog velikog broja prekršaja izbornih pravila i pokušaja izborne krađe raznim metodama.

Korać je u svom obraćanju pozvala CIK da iskoristi sve zakonske mehanizme kako bi pravovremeno reagovali po pitanju uočenih i prijavljenih neregularnosti na glasačkim mjestima.

„Veliki broj nepravilnosti u ovom izbornom danu su se manifestirale na mnogim biračkim mjestima. Prije svega riječ je o manjku glasačkih listića u biračkim kutijama, što baca sumnju na izborni proces na tim biračkim mjestima. Nedostatak glasačkih listića vrlo jasno i precizno upućuje na tzv. bugarski voz i na izborne prevare.“, rekla je Korać.

U SDP-u su očekivali da CIK reagira na očigledne nepravilnosti u izbornom procesu poništavanjem izbora na pojedinim biračkim mjestima, a ne konstatacijom da će iste biti ispravljene.

„Očekivali smo da CIK odmah reagira na takve stvari, ali ne sa konstatacijom da će nepravilnosti biti ispravljene, jer nije moguće ispraviti nedostatak glasačkih kistića u kutijama. Ta se nepravilnost može ispraviti jedino poništavanjem izbra na tom glasačkom mjestu“ , istaknula je Korać.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.